2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2007  --  14. szám - 2007. október 24.  --  Kultúra
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája
EGYETEMI ZENEI VERSENYT
hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.
A versenyen a komolyzene, a népzene, valamint a jazz, musical, sanzon körébe tartozó, összesen 5-10 perc műsoridejű hangszeres vagy vokális szólódarabok és kamaraművek, ill. eredeti (nem zeneszerzői feldolgozású) népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet részt venni. Szólistaként a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói indulhatnak, kivéve a ZMK hallgatóit, ill. a JGYPK ének-zene szakos hallgatóit. Kamaracsoportok esetén az előadók maximális létszáma hat fő; a tagok legalább felének az SZTE hallgatójának kell lenni. A versenyzők esetleges zongora- vagy egyéb hangszeres kísérője bárki lehet. A nyilvános hangversenyen szakzsűri ítéli oda a díjakat, pénzjutalmakat.
Az Egyetemi Zenei Verseny kategóriái: I. Komolyzene (I. A Vokális komolyzene – szólisták és együttesek, I. B Hangszeres komolyzene – szólisták és együttesek). II. Népzene (II. A Népdaléneklés – szólisták és együttesek, II. B Hangszeres népzene – szólisták és együttesek). III. Jazz, musical, sanzon (III. A Vokális könnyűzene – szólisták és együttesek, III. B Jazz együttesek).
Az Egyetemi Zenei Verseny 140.000 Ft összdíjazású. A versenyekre november második felében kerül sor.
 
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája
EGYETEMI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT
hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.
A versenyzőknek három művel kell pályázniuk: egy szabadon választott kortárs költő versével,  valamint magyar szerzők kettő szabadon választott versével vagy prózájával. Egy-egy vers, ill. próza műsorideje nem haladhatja meg a 10 percet.
A zsűri egy első (20.000 Ft), egy második (15.000 Ft), egy harmadik díjat (10.000 Ft), valamint egy jutalmat (5.000 Ft) oszt ki. A versenyre november második felében kerül sor.
Az előadói versenyekre az SZTE Kulturális Irodában (Dugonics tér 13. II. em.) kapható nevezési lapon lehet jelentkezni 2007 november 7-ig.
 
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája
„Kívánj bármit, itt valóra válik!” címmel Fanfiction Pályázatot
hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára
Bárminemű megkötés nélkül olyan szövegeket várunk, amelyek megfelelnek a fanfiction műfajának. Egy pályázó egy szöveggel jelentkezhet, melynek terjedelme maximum 7 szabályos flekk (25 sor, 60 betűhely). A 7 flekknél hosszabb írásokat a bírálók automatikusan kizárják a versengésből.
A pályaműveket zárt, jeligével ellátott borítékban kell leadni, amelyben egy újabb zárt boríték a jelige feloldását (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon) tartalmazza.
A zsűri egy Pályadíjat (20.000 Ft) és kettő Jutalmat (10-10.000 Ft) oszt ki.
A legjobb műveket megjelentetjük a Szegedi Egyetemben, valamint felkerülnek az iroda honlapjára.
A pályaművek leadási helye, határideje: SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13. II. emelet)
2007. november 16.
A fanfiction műfajába tartozó irodalmi alkotások mindig egy már létező könyvet, filmet, sorozatot, játékot, stb. vesznek alapul, és azt továbbgondolják, folytatják. A szereplők, a helyszínek azonosak az eredetivel, általában egyedül a történet az író sajátja, de természetesen új szereplők is megjelenhetnek a műben.
A műfaj azon az elképzelésen alapszik, hogy mindenkinek van egy kedvenc filmje vagy könyve, és bizonyára megfordult már egyszer-kétszer a fejében, hogy mi lenne, ha ő írhatná meg pl. a Bovaryné, a Harry Potter vagy a Pál utcai fiúk c. művek folytatását.

GTK1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár