2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2010  --  8. szám - 2010. szeptember 13.  --  Kultúra
Prog­ra­mok­ban gaz­dag szín­há­zi évad
Címkék: Kultúra

Prog­ra­mok­ban gaz­dag szín­há­zi évad elé néz a sze­ge­di kö­zön­ség. A Sze­ge­di Nem­ze­ti Szín­ház min­den kor­osz­tály szá­má­ra kí­nál elő­adá­so­kat, az al­ter­na­tív szín­ház ked­ve­lői pe­dig a MASZK Egye­sü­let és a Sze­ge­di Focus Mű­hely prog­ram­jai kö­zül vá­lo­gat­hat­nak.
A te­át­rum idei be­mu­ta­tói kö­zött több, a kön­­nyed szó­ra­ko­zást ígé­rő elő­adás ta­lál­ha­tó. Ilyen pél­dá­ul Kál­mán Im­re Csár­dás­ki­rály­nő­je vagy Shakes­peare A mak­ran­cos hölgy cí­mű víg­já­té­ka, a Kis­szín­ház­ban pe­dig a Bodolay Gé­za ren­dez­te A kép­zelt fös­vény be­teg cí­mű elő­adás, il­let­ve Egressy Zol­tán Sós­ka, sült krump­li cí­mű da­rab­já­nak szín­pa­di vál­to­za­ta ad majd okot a ne­ve­tés­re.
A ko­moly­ze­ne ked­ve­lői Ver­di Travi­ata, il­let­ve Csaj­kovsz­kij Anye­gin cí­mű ope­rá­i­ra vált­hat­nak je­gyet, il­let­ve idén is a Sze­ge­di Nem­ze­ti Szín­ház ad majd ott­hont az Armel Ope­ra­ver­seny és Fesz­ti­vál elő­adá­sa­i­nak, me­lyek kö­zött két ma­gyar, egy nor­vég, egy cseh és egy USA-be­li pro­duk­ci­ót néz­het­nek majd meg az ér­dek­lő­dők no­vem­ber 3. és 17. kö­zött.
A ko­mo­lyabb hang­vé­te­lű elő­adá­sok kö­zött sze­re­pel Kosz­to­lá­nyi De­zső Édes An­ná­ja Ke­resz­tes At­ti­la ren­de­zé­sé­ben vagy Cse­hov Há­rom nő­vér cí­mű drá­má­ja Bodolay Gé­za ér­tel­me­zé­sé­ben.
A MASZK Egye­sü­let szep­tem­ber vé­gé­ig vár­ja az al­ter­na­tív szín­ház ked­ve­lő­it a Ré­gi Zsi­na­gó­gá­ban. Szep­tem­ber 16-án és 17-én a sza­bad­kai Kosz­to­lá­nyi De­zső Szín­ház két elő­adá­sát lát­hat­ják az ér­dek­lő­dők. A prog­ra­mok kö­zött sze­re­pel még két tánc­elő­adás is, Ger­gye Krisz­ti­án tár­su­la­tát és a Du­na Tánc­mű­hely elő­adá­sát lát­hat­ják majd a Ré­gi Zsi­na­gó­ga szín­pa­dán, szep­tem­ber 23-án pe­dig a Hó­lyag­cir­kusz Tár­su­lat Zsúr cí­mű elő­adá­sa ke­rül po­rond­ra. Rész­le­tes prog­ra­mok: www.­maszk.hu.
A Sze­ge­di Focus Mű­hely a 2010/2011-es évad­ban re­per­to­á­ron tart­ja a má­jus­ban be­mu­ta­tott Beluá­nia cí­mű „ne­vet­sé­ges ab­szurd­ját”, il­let­ve a Theal­ter Fesz­ti­vá­lon, va­la­mint a Mű­vé­sze­tek Völ­gyé­ben nagy si­ker­rel de­bü­tált Happy Hour cí­mű vá­ro­si ván­dor­kon­cert­jét.
Ok­tó­ber­ben a Beluá­nia cí­mű elő­adást két al­ka­lom­mal te­kint­he­tik meg a Reök-­palotában az SZTE őszi Kul­tu­rá­lis Fesz­ti­vál ke­re­tén be­lül. Mi­vel az elő­adás kü­lön­le­ges dísz­let ele­mei kö­zött ját­szó­dik, a né­ző­szám kor­lá­to­zott, ezért min­dig ér­de­mes elő­vé­tel­ben je­gyet vá­sá­rol­ni.
A Happy Hour cí­mű vá­ro­si ván­dor­kon­cert, cí­mé­hez hí­ven, igyek­szik Sze­ged mi­nél több pont­ján mi­nél több em­ber­nek sze­rez­ni egy bol­dog órát. A ze­ne- és szín­ház­ked­ve­lők meg­hall­gat­hat­ják a da­lok­ba ön­tött ver­se­ket az ősz fo­lya­mán a Mil­len­ni­u­mi Ká­vé­ház­ban és a Reök­ben is.

Petró Ju­li­an­na

Bezár