2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2010  --  8. szám - 2010. szeptember 13.  --  Kultúra
Új­ra Sín­busz Kultúrc­sem­pész Fesz­ti­vál
Címkék: Kultúra
2008 és 2009 után idén har­ma­dik al­ka­lom­mal ren­de­zik meg Sze­ged-Sza­bad­ka vi­szony­lat­ban a Sín­busz Kultúrc­sem­pész Fesz­ti­vált. Mint az ese­mény el­ne­ve­zé­sé­ből is ki­tű­nik, a gaz­dag iro­dal­mi, ze­nei, szín­há­zi és kép­ző­mű­vé­sze­ti prog­ra­mo­kat kí­ná­ló fesz­ti­vál, amely­re a szer­ve­zők hang­sú­lyo­san nem csak a két szom­széd­vár­ból vár­ják az ér­dek­lő­dő­ket, kép­ze­let­be­li ten­ge­lyét két­sze­re­sen is a ma­gyar­or­szá­gi és szer­bi­ai vá­ros kö­zöt­ti vo­na­tút ad­ja. A sín­busz te­hát ok­tó­ber 8-án in­dul Sze­ged­ről Sza­bad­ká­ra (gyü­le­ke­ző 11.30-kor a sze­ge­di vas­út­ál­lo­más Res­ti­jé­nek te­ra­szán), majd más­nap, ok­tó­ber 9-én vis­­sza (gyü­le­ke­ző 9.30-kor a sza­bad­kai vas­út­ál­lo­má­son) – az út mind­két irány­ba in­gye­nes, a be­csü­let­kas­­szá­ba ér­ke­ző ön­kén­tes ado­má­nyo­kat öröm­mel fo­gad­ják a szer­ve­zők. A vo­na­ton zaj­ló fel­ol­va­sá­sok és ze­né­lés után mind­két vá­ros­ban to­váb­bi kul­tu­rá­lis prog­ra­mok vár­ják a kö­zön­sé­get.
Az ér­dek­lő­dők az iro­dal­mi szek­ci­ó­ban töb­bek kö­zött Térey Já­nost, Lo­vas Il­di­kót, Szi­lasi Lász­lót, Böndör Pált, Dra­gan Velik­icet, Svetislav Basarát, Srdan V. Tešint lát­hat­ják és hall­hat­ják, a ze­nei rész­le­gen egye­bek mel­lett a Picka Trió, And­rea Rot­tin, az Above The Tree, a Sab­bat­ka és a Man Zero nyújt fel­hőt­len örö­mö­ket. Sza­bad­kán ok­tó­ber 8-án ko­ra es­te Sym­po­sion-k­iál­lítás­meg­ny­itó (Tolnai-képregénykiadás) kap he­lyet a Basch-házban, majd a Kosz­to­lá­nyi De­zső Szín­ház­ban Urbán And­rás Tár­su­la­ta A kisiny­ovi ró­zsa cí­mű, Tol­nai Ot­tó po­é­má­já­ra épü­lő da­rab­ját mu­tat­ja be.
A szer­ve­zők Sza­bad­kán szál­lást is tud­nak biz­to­sí­ta­ni, amen­­nyi­ben ezt idő­ben jel­zik az ér­dek­lő­dők. To­váb­bi in­for­má­ció és kon­takt: kul­turcsem­pesz.blogspot.­com; kul­turcsem­pesz.s­in­busz@g­mail.­com; Face­book: Kultúrc­sem­pész Sín­busz.
Bezár