Archívum
2010
7. szám - 2010. május 10.
Egyetemi Élet

Országos élelmiszer-tudományi diákköri konferencia Szegeden
Közel száz dolgozattal neveztek be öt egyetem diákjai az idén az SZTE Mérnöki Karán megtartott MÉTE OTDK-ra. A Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület Országos Tudományos Diákköri Konferenciáját kétévente rendezik meg, idén Szeged adott otthont a megmérettetésnek.
A tudományos versenyen a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Szent István Egyetem hallgatói vettek részt, a SZTE részéről a Mérnöki Kar mellett a Mezőgazdasági és a Természettudományi és Informatikai Kar diákjai is megmérettették magukat.A rendezvényen részt vett Németh Tamás, az MTA főtitkára, Dékány Imre, a Szegedi Akadémiai Bizottság elnöke, Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, Szabó Gábor, az SZTE rektora, a MÉTE elnöke, Véha Antal, az SZTE MK dékánja, a MÉTE ügyvezető elnöke.
A dolgozatok a következő tudományterületeket ölelték fel: élelmiszer-kémia, mikrobiológia, biokémia, biotechnológia, élelmiszer-biztonság, élelmiszer-technológia (növényi és állati eredetű termékek feldolgozása), élelmiszer-ipari műveletek, környezettechnika, élelmiszer-ipari gazdaságtan, méréstechnika, informatika.