2024. április 16., kedd English version

Archívum  --  2008  --  10. szám - 2008. szeptember 15.  --  Kultúra
Kultúra
2008. szeptember 15.
Lea, a barátnőm csak átutazóban jött Szegedre. Este színházba megyünk – mondtam neki a telefonban, majd hozzátettem a Reök-palotában szerdán 10-kor a Kovács Gábor-kiállítás négy termébe sorsoltak egy-egy írót, Podmaniczky Szilárdot, a Pécs-ről érkezett Balogh Robertet, a Romániából jött Hatházi Andrást és a vajdasági Beszédes Istvánt...
2008. szeptember 15.
Az idei Thealter egyik legsikeresebb előadása volt az Aradi Kamaraszínház és a szegedi Hetek Csoportja közös előadása, Alina Nelega Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámája.
2008. szeptember 15.
A flash mob külföldön már igencsak elterjedt műfaj (a Youtube-on keresve mindenfélét lehet találni, például párnacsatát, zombie sétát, tangózást stb.), melyet a szegedi Artstab tagjai a várossal, a fiatalokkal, az erre kedvet kapó egyetemistákkal is szeretnének megismertetni és megkedveltetni. A flash mob magyarul „spontán tömeg”-nek fordítható, lényege, hogy körbemegy egy levéllánc, melyben le van írva, mit, mikor és hol kell csinálni, és azok, akik erre kedvet éreznek, elmennek, és megteszik. Így történt ez a fűben fetrengés esetében is.
2008. szeptember 15.
Lanczkor Gábor, a szegedi bölcsészkar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének doktorandusza kapta meg idén a Faludy-díjat, amelyet minden évben a Szegedi Tudományegyetem egy kiemelkedő irodalmi munkásságot végző hallgatójának ítélnek oda. Vissza Londonba című legutóbbi kötete sajátosan írja újra a képleírás műfaját.
Mű-terem
Mű-terem
2008. szeptember 15.
Bezár