2024. március 28., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  8. szám - 2005 április 18.  --  Egyetemi élet
Koronglövészet, versenyek, koncertek
Néhány évvel ezelőtt három napig tartott a mulatozás Vásárhelyen a Főiskolai Napok, vagyis az F-coli keretében, melyre még az intézmény egykori tanulói is csoportosan jártak vissza. Idén csak egy napos volt a tavaszi rendezvény, a mostani diákság mintha kevésbé lelkesedne, pedig a szervezők mindent elkövettek annak érdekében, hogy színvonalas programokkal szórakoztassák az érdeklődőket.
A vásárhelyi Mezőgazdasági Főiskolai Kar minden tavasszal versenyeket, bemutatókat és élő koncerteket szervez az F-colira, mely természetesen mindenki számára nyitott. A programok sorában idén újdonságként szerepelt a koronglövészet, melyet az intézmény vadgazdálkodási szakán tanulók kérésére rendeztek április 14-én – mondta el Szép Noémi szervező. Megválasztották a főiskola bikáját is, a Boss minor címet az első évfolyamos Dudás Tamás érdemelte ki produkciójával. A helyszínen bográcsban főzött ebédnek nagy sikere volt, a birka- és a kakaspörkölt rövid idő alatt elfogyott. Az oktatókat több programba is bevonták, egy rendhagyó árverésen például felajánlott személyes tárgyaikra licitálhattak a diákok. Mucsi Imre főigazgató két Egyiptomból származó kipreparált szkarabeusz bogarat ajánlott fel, más tanárok bögrét, könyveket, cd-ket, rúzst, kitömött kakast, jegyzeteket adtak ily módon a diákságnak, de kalapács alá került például egy kis üvegcsében – az ismertető szerint – szerelmi bájital és nyelvvizsga koncentrátum is, melyet a nyelvi lektorátus titkos receptje alapján készítettek el. Az activity vetélkedő példájára „Agrovityt” rendeztek, amelyen a főiskolán tanított szakokkal kapcsolatos fogalmakat kellett kitalálniuk a csapatoknak, melyekben szintén helyet foglaltak a tanárok is. Ebben a versenyben a harmadévesek bizonyultak a legfelkészültebbnek. Délutántól koncertekre várták a diákságot, fellépett egy fővárosi raggie zenekar, a Tigris, a Végletek nevű rockbanda, az Ét-rend és a Dixi Jam Session. Ez utóbbi formáció érdekessége, hogy a tagok között van az iskola egyik tanára, Sallai László is.
Szép Noémi szervező elmondta, hogy jövőre ismét több naposra tervezik a főiskolai napokat, szeretnék elérni, hogy az itt tanulókon és a vásárhelyi fiatalokon kívül az egyetem többi karáról is érkezzenek vendégek hozzájuk.
Varga Anna
Bezár