2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2005  --  9. szám - 2005. április 25.  --  Hangsúly
Gyakorlod a vallásod?
Németh Borbála
BTK magyar IV.
Mindenki hívő abban az értelemben, hogy mindenki követ-kopíroz- valamit, általában nem is egyféle dolgot, és talán anélkül, hogy tudna róla. Nem neveltek vallásosan, a körülmények azonban igen. Egyesek szerint gyakorlom a vallásomat, mások szerint nem. Én ezt nem tudom, mi alapján lehetne mérni. Ha tiszta lenne, mit értünk vallásosságon, és annak gyakorlásán, lehet, hogy tudnék válaszolni. De így azt mondanám, hagyományos értelemben nem, ami nem biztos, hogy jó, de ez van. Próbálok az eddigi belátásaim szerint élni, ami persze nem mindig sikerül.
 
Davletova Gulzada
BTK altajisztika-orosz I.
Hívő ember vagyok, mint mindenki más. Muszlim vagyok és gyakorlom a vallásomat. Vallásunknak öt alappillére van. Életünkben egyszer, ha van rá lehetőség, el kell menni Mekkába, minden hónapban alamizsnát kell adni a szegényeknek, naponta ötször imádkozni, Ramadánkor böjtölni és elismerni hogy Allah az egyedüli Isten és Mohamed az ő prófétája.  Szegeden semmi lehetőségünk nincs a vallásunk gyakorlására, de ha lenne valaki, aki összetartja ezt a kis közösséget, érdeklődők biztosan lennének.
 
Szilágyi Nóra
BTK angol II., orosz I.
Nem kaptam vallásos nevelést, talán ezért nem vagyok hívő ember. Személy szerint abban hiszek, hogy az ember maga alakítja a sorsát, és akinek útmutatásra van szüksége ehhez, talán az fordul a vallás felé. Azt gondolom, hogy a különböző vallások jól kiegészítik egymást, csak meg kellene tanulnunk elfogadni őket, akár hívő az ember, akár nem.
 
Márton Gábor
BTK történelem-néprajz II.,
magyar őstörténet I.
Római katolikusként vagyok megkeresztelve, és hívő ember vagyok, illetve voltam. Ma már nem gyakorlom a vallást. Ennek nem tudom megmondani az okát. Egészen tizenkilenc éves koromig jártam templomba, azután jött egy törés, és most „hitetlen” vagyok.
 
Pásztói Péter
SZÉF vállalkozómenedzser-mérnök II.
Hívő vagyok, de az én helyzetem elég érdekes. Reformátusként keresztelkedtem, de a családomban történt változások miatt katolikusként elsőáldoztam. A vallást nem gyakorlom, csak nagyon ritkán járok templomba. Nem vagyok fanatikus, szerintem mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy hogyan gondolkodik a vallás dolgairól.

DSC_6710_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár