2024. április 24., szerda English version
Archívum  --  2005  --  5. szám - 2005 március 21.  --  Lapjárás
A Pennsylvania Egyetem is segíti a cunami károsultjait
A decemberi, az Indiai-óceán térségét sújtó cunami óta a világ példanélküli mértékű humanitárius segítséget nyújtott. Január végéig globálisan mintegy három-négymilliárd dollár értékű felajánlás érkezett a károsult országok számára. Az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség 70 különböző, a térségben tevékenykedő szervezetet azonosított, amely azonban még így csupán töredékét jelenti a segítségnyújtásban ténylegesen részt vevőknek.
A Pennsylvania Egyetem közösségének tagjait arra bíztatta, hogy támogassák azokat a szervezeteket, melyek szerepet vállalnak a mentési, illetve segítségnyújtási akciókban. Az egyetem a hosszú távú újjáépítésben is aktív intézményi szerepet kíván vállalni. Mivel az egyetem fő tevékenysége az oktatás, és az oktatás a katasztrófa sújtotta közösségek normális életbe való visszatérésének is az egyik kulcsa, a Pennsylvania Egyetem erőfeszítéseit elsősorban a cunami által sújtott országok oktatási infrastruktúrájának újjáépítésére fókuszálja.
Susan Fuhrman, a Graduate School of Education dékánja vállalta, hogy koordinálja az egyetem részvételét az oktatás területén zajló újjáépítésben. A dékán mellett az egyetem Cunami Oktatási Segítségnyújtási Bizottsága is aktívan szerepet vállal abban a nemzetközi együttműködésben, amely segélyeket és szakértőket irányít a térségbe, és amely az oktatást érintő újjáépítést végző szervezeteknek nyújt tanácsadást.
A felsőoktatási intézmény minden egysége részt vállal a segítségnyújtásra szánt pénzek és erőforrások elosztásának megszervezésében. A Pennsylvania Egyetem vezetése továbbra is arra kéri az egyetem tanszékeit, dolgozóit, jelenlegi és volt diákjait, hogy támogassák a hosszú távú újjáépítési folyamatot, és hogy a jövőben is reagáljanak a károsult, szenvedő közösségek szükségleteire.
( www.upenn.edu )
Bezár