2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2006  --  4. szám - 2006. február 27.  --  Egyetemi élet
REKTORT VÁLASZT AZ EGYETEMI TANÁCS. Az SZTE ET február 27-ei (hétfői) ülésén tárgyalja Szabó Gábor professzor rektorjelölti programját, s ez alapján dönt a leendő rektor személyéről. Az ülésen megalakul az egyetem Gazdasági Tanácsa is.
 
ELŐKÉSZÍTŐ TRÉNINGEKKEL ÉS ELŐADÁSOKKAL várja az SZTE Karrier Iroda február 28. és március 4. között (kedd-péntek) a jövő heti SZTE Állásbörzére készülőket. Részletesebb információk: www.allasborze.szeged.hu.
Turi Tímea és Weiner Sennyey Tibor lesznek a Szegedi Egyetem első irodalmi felolvasóestjének vendégei Belvárosi Mozi Galériájában (Vaszy Viktor tér 3.)    február 28-án kedden 18.30-kor.
 
„BIZONYÍTÉKOKON ALAPULÓ ORVOSLÁS a szakmai és egészségpolitikai öntéshozatalban” címmel rendezi meg soron következő ülését a Tudományos Ülések Bizottsága és a SZAB Orvostudományi Szakbizottsága február 28-án (kedden) 15 órakor. Helyszín: SZAB Székház, Szeged, Somogyi B. u. 7.
 
„AZ EURÓPAI UNIÓ HIMNUSZAI I.” címmel rendez beszélgetés a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtár (Kereszttöltés u. 29.) baráti köre február 28-án (kedden) 16 órakor. Nagy Ádám muzeológussal Juhász Ferenc nyugdíjas tanár beszélget.
 
„A BIBLIA NÖVÉNYEI” címmel tart előadást Juhász Miklós ny. egyetemi docens február 28-án (kedden) 18 órakor a Városháza dísztermében. Az előadást a Dugonics Társaság Elnöksége és Természettudományi Szekciója szervezi..
 
„A FÉNY MEGLEPŐ KÉPESSÉGEI A MIKROVILÁGBAN” címmel tartja meg a Mindentudás Egyeteme Szeged 2005/2006-os tavaszi szemeszterének harmadik előadását Ormos Pál professzor, az MTA Szegedi Biológiai Központ Biofizikai Intézet igazgatója március 1-jén (szerdán) 18 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
ISMÉT „JEGES ESTET” RENDEZ az SZTE ÁOK HÖK. A jeges mulatság március 1-jén (szerdán) este 20:30-tól 23:30-ig tart a műjégpályán. Éjfélkor külön villamos indul, mely az Anna-kútig közlekedik.
 
HANNA MELA (1892-1972) festőművésznő műveiből nyílik kiállítás a Somogyi-könyvtár I. emeleti folyóirat-olvasójában március 2-án (csütörtökön) 17 órakor. A tárlatot Szenti Tibor író, néprajzkutató nyitja meg.
 
KONFERENCIÁT RENDEZNEK „TranszPLANtáció Szeged 2006” címmel az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum transzplantációs aktivitásáról március 3-án (pénteken) 13 órától. A helyszín: Új klinika tanterem, Szeged, Semmelweis u. 6. Fővédnök: Szabó Gábor rektor, védnök: Lonovics János centrumelnök. A tervezett szekciók: szervi transzplantáció, szövet- és sejttranszplantáció, transzplantációs klinikai infrastruktúra.  
 
FEHÉR ERNŐ Fischer Annie ösztöndíjas zongoraművész, az I. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny II. helyezettje ad hangversenyt  március 2-án, csütörtökön 19 órakor a SZTE Zeneművészeti Főiskolai Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében. Műsor: Mozart: D-dúr szonáta KV. 311, Kodály: Marosszéki táncok, Bach: d-moll Francia szvit BWV 812, Liszt: Aprčs une Lecture du Dante – Fantasia quasi Sonata.
 
„A KULTÚRAKÖZVETÍTÉS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA” címmel rendez tudományos konferenciát az SZTE JGYTFK Közművelődési Tanszék március 6-8. között. A rendezvényt március 6-án (hétfőn) 14 órakor nyitják meg a Városházán, s ott kerül sor a plenáris előadásokra is. A részletes programról lapunk következő számában olvashatnak.
 
„KEZEDBEN A JÖVŐD” mottóval rendezi meg az SZTE Karrier Iroda március 7-én és 8-án a Szegedi Tudományegyetem immár hagyományos tavaszi állásbörzéjét. Az esemény helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ lesz. Részletesebb információkat a www.allasborze.szeged.hu honlapon találnak, a Szegedi Egyetem március 6-i számában pedig bővebb beharangozót is olvashatnak az állásbörzéről.
 
SÖRDERBIT RENDEZNEK A SZOTE KLUBBAN. A Szegedi Egészségügyi Felsőoktatás Hallgatói Egyesülete harmadik éve rendezi meg a Sörderbi nevű versenysorozat. A feladat minél gyorsabban meginni egy üveg sört szívószállal. Négyfős csapatok versengenek a bajnokságban, amely fődíja a csapat legnehezebb tagjának kilóival megegyező számú korsó sör. Ezen kívül bajnoki érem is jár a rettentő mennyiségű sör mellé. Az elődöntőket március 5-én vasárnap este rendezik a SZOTE Klubban.

szgep_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár