2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2006  --  5. szám - 2006. március 6.  --  Egyetemi élet
„A KULTÚRAKÖZVETÍTÉS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA” címmel rendez tudományos konferenciát az SZTE JGYTFK Közművelődési Tanszék március 6-8. között (hétfő-szerda). A rendezvényt március 6-án (hétfőn) 14 órakor nyitják meg a Városházán, s ott kerül sor a plenáris előadásokra is. A részletes programról a 6. oldalon olvashatnak.
 
A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS A MIKROBIOLÓGIAI LABORATÓRIUMOKBAN című háromnapos továbbképző tanfolyam megnyitója március 6-án 9 órakor lesz a SZAB Székházban (Szeged, Somogyi u. 7.).
 
AZ ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉNEKTANÍTÁSRÓL, valamint a kórusnevelésről rendez március 6-ától négynapos szakmai tanácskozást az SZTE JGYTFK Ének-zene Tanszéke és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézet Szolfézs, Zeneelmélet, Karvezetés Tanszéke. A rendezvény hétfőn 10 órakor a Kardos Pál Női Kar próbájával kezdődik a Bartók Béla Művelődési Központban.
 
„KEZEDBEN A JÖVŐD” mottóval rendezi meg az SZTE Karrier Iroda március 7-én és 8-án (kedden és szerdán) a Szegedi Tudományegyetem immár hagyományos tavaszi állásbörzéjét. Az esemény helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ lesz. Részletesebb információkat a www.allasborze.szeged.hu honlapon találnak, a 4. oldalon pedig bővebb beharangozót is olvashatnak az állásbörzéről.
 
„VÁLASZTÁSI RENDSZER MAGYARORSZÁGON” címmel tart előadást Kovács László, az SZTE ÁJTK Politológia Tanszékének docense a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium szervezésében március 7-én (kedden) 16 órakor. Helyszín: TIK 3-as számú szemináriumi terem.
 
A KOLOZSVÁRI ÁTHALLGATÁS iránt érdeklődő hallgatóknak tartanak tájékoztatót a Bölcsészettudományi Kar harmadik emeleti IV-es termében március 7-én (kedden) 20 órakor.
 
„VISELKEDÉSVÁLTOZTATÁS ÉS AKADÁLYAI” címmel tart előadást az ÁOK Pszichiátriai Klinika Elme Mater posztgraduális tudományos továbbképző sorozatának keretében Lajkó Károly, a Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa március 8-án (szerdán) 14.30-kor az Új Klinika földszinti tantermében (Semmelweis u. 6.).
 
„HOL AZ EGÉSZSÉG – GYÓGYSZEREINKBEN VAGY TÁPLÁLÉKAINKBAN?” címmel tartja meg a Mindentudás Egyeteme Szeged 2005/2006-os tavaszi szemeszterének negyedik előadását Csizmadia G. Imre professzor (SZTE JGYTFK Kémia és Kémiai Informatika Tanszék) március 8-án (szerdán) 18 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
„NYELVTUDOMÁNY A XXI. SZÁZADBAN” címmel tart előadást a „Barangolások a nyelvészetben” sorozat keretében Kenesei István egyetemi tanár (SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet) a Móra Ferenc Kollégiumban március 8-án (szerdán) 20 órától.
 
KÓRUSHANGVERSENYT RENDEZ március 8-án (szerdán) 19 órakor az SZTE Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Ének-zene Tanszéke az egyetem központi épületének aulájában. Közreműködnek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézet Női Kara (karnagy: Hartyányi Judit), az SZTE JGYTFK Kardos Pál Női Kara (karnagy: Ordasi Péter) és az
SZTE JGYTFK Vegyes Kara (karnagy: Kovács Gábor). A hangversenyt Nemes László Norbert tanszékvezető főiskolai docens nyitja meg.
 
A SZÁZADVÉG KÖNYVKIADÓ rendez könyvárusítást az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében március 8-án és 9-én 10 és 17 óra között.
 
„KELLENEK-E MONDATRÉSZEK A MAGYAR MONDATTANBA? – Töprengések Antal Lászlóval” címmel március 9-én (csötörtökön) 18 órától hallgathatják meg az érdeklődők Nádasdi Péter előadását a SZAB Székházban (Szeged, Somogyi u. 7.) a SZAB Nyelvtudományi Munkabizottság Nyelvészeti Műhely szervezésében.
 
„SZŐRSZÁLAK ÉJSZAKÁJA” az Old Timer Music Pubban március 9-én (csütörtökön) 21 órától. Fellép a Trip-10, a Friydasy Dust és az Exit Music. A belépő 300 forint.
 
HORVÁTH DEZSŐ ÚJSÁGÍRÓT KÖSZÖNTIK 70. születésnapja alkalmából a Somogyi-könyvtár Tápai fiókkönyvárában (Budai Nagy Antal u. 20-22.) március 10-én (pénteken) 18 órától.
Bezár