2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2006  --  5. szám - 2006. március 6.  --  Egyetemi élet
Az MFK vajdasági kapcsolatai
A Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Főiskolai Kara hosszú évek óta rendszeres kapcsolatot ápol határon túli (romániai és vajdasági) gazdaszervezetekkel, egyetemekkel és más intézményekkel. Több közös program keretében nyújt segítséget a gazdálkodók uniós felkészítésében. Legutóbb egy Phare-támogatású nyertes pályázat megvalósításával nyílt mód a határ menti oktatási együttműködés és a kapcsolatok szélesítésére. Az érintett térségek gazdaszervezetei, oktatási, kutatási és szaktanácsadási intézmények képviselői többször is találkoztak, kicserélték tapasztalataikat, és számba vették az együttműködés lehetőségeit. A tapasztalatok és vélemények összegyűjtése és elemzése után tanulmány készült a határ két oldalán kialakult helyzetről.
A program keretében a főiskolai kar munkatársai február közepén tárgyalásokat folytattak a Vajdaságban. Felkeresték a topolyai Mezőgazdasági Fejlesztési Intézetet, ahol a partnerek kutatási együttműködést kezdeményeztek a szaktanácsadási munkájuk során végzett kísérletek kutatási hátterének megvalósítására, illetve közös INTERREG III. pályázat előkészítése érdekében.
A topolyai Mezőgazdasági Iskolában előkészítettek két pályázati anyagot, a minőségbiztosítás, valamint a minőségpolitika témaköreiben  A zentai Thurzó Lajos Oktatási Központban és a Horgosi Termelők Klubjában a helyi felnőttképzési igényeket szolgáló, az Apáczai Közalapítvány kiírásának megfelelő egy-egy pályázat beadásának részleteit beszélték meg. A magyarkanizsai Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont igazgatója a tanüzemek együttműködésében, a növényvédő szolgálattal történő kapcsolatfelvételben kért segítséget. Felmerült egy e-learning alapú közös képzési program szükségessége is.

DSC_00661_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár