2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2006  --  5. szám - 2006. március 6.  --  Egyetemi élet
Idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg az SZTE Karrier Iroda a már hagyományos egyetemi programnak számító SZTE Állásbörzét. A részt vevő cégek március 7-én és 8-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központban várják az érdeklődő fiatalokat.
Az eseményhez kapcsolódva a múlt héten a részvételi szándékukat időben jelző diákok előkészítő programsorozat keretein belül ismerkedhettek meg az álláskeresés fortélyaival és buktatóival.  Az előkészítő programsorozat azt a célt is szolgálta, hogy felkészítse a hallgatókat az állásbörzén való sikeres megjelenésre. Előadásokat hallhattunk az álláskeresés pszichológiai hátteréről, a pályakezdők támogatásáról, megtudhattuk, hogyan írjunk önéletrajzot és motivációs levelet, szó esett a külföldi munkavállalásról, és volt kommunikációs tréning tesztekkel és próbainterjúkkal. A rendezvényt szervező Karrier Iroda munkatársai elmondták, hogy ezek a tréningek a visszajelzések alapján határozottan tetszenek a diákoknak, és hasznosak is, de a készségek, képességek fejlesztéshez egy tréning nem elég. Az lenne az ideális, ha tanulmányaik alatt a diákok több ilyen jellegű foglalkozáson és személyre szabott tanácsadáson vennének részt.
A leendő álláskeresők az állásbörzén közvetlenül a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak velük szemben, milyen típusú szakemberekre van szükségük, és mit kell még tenniük annak érdekében, hogy a kiválasztott cég munkatársai legyenek. A kétnapos rendezvény alapvetően a kölcsönös információszerzés színhelye, hiszen az állásbörzével párhuzamosan a részt vevő cégek bemutatkozó cégelőadásokat tartanak, ahol a kiválasztott cég szervezeti felépítéséről, tevékenységéről, működéséről tudhatunk meg többet, amely a későbbiekben jelentős előnyhöz juttathat egy-egy állás megpályázásakor. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a helyszínen egy előre megírt, egyoldalas anyag alapján grafológiai gyorselemzés is igényelhető. Ezen túl a cégek konkrét állásajánlatokat kínálnak, illetve az állásbörzén adatbázisukba regisztrált szakembereket a későbbiekben megkereshetik megüresedő vagy újonnan létrehozott pozíciók betöltésére. Az állásbörzén 28 cég vesz részt, akik túlnyomórészt programozókat, informatikusokat, gyógyszerészeket, gazdasági érdeklődésű és képzettségű hallgatókat keresnek.
A rendezvényhez kapcsolódva adják majd át az Alma Mater Díjat is, melyet egy az SZTE-n végzett, állásbörzén részt vevő céges képviselőnek ítélnek oda.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Karrier Iroda munkatársai körülbelül kétezer látogatóra számítanak, a már diplomával rendelkező álláskeresők, a végzős, illetve az alsóbb éves hallgatók köréből.
Az állásbörzén idén részt vevő cégek: 3C Szeged Kft., Accenture Kft., Adecco Személyzeti Közvetítő Kft., Robert Bosch Elektronikai Kft., GE Medical Systems, Siemens PSE, Csongrád Megyei Munkaügyi Központ, Sanofi-Aventis Zrt., P&Bert Management Consulting Group Kft., Satyam Computer Services Ltd., Közép-Európai Egyetem, Mateco Kft., Nokia Hungary Kft., Pfizer Kft., Tata Consultancy Services Ltd., Ventiv Health Magyarország Kft., ProfiPower Magán-Munkaközvetítő Kft., Egis Gyógyszertár Rt., Trenkwalder-Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft., Richter Gedeon Rt., HVG-Jobline, Helykereső, ExxonMobil Kft., T-Systems Hungary Kft., Servier Hungaria Kft., Bóly Zrt., Start Kiadó, Grafi Bt., Masterfoods Magyarország Kft., GeoKarrier, Work-force Kft.
Németh Tímea

DSC_2678_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár