2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2006  --  4. szám - 2006. február 27.  --  Hangsúly
Mire használod a diákigazolványod?
Hajdu Gábor (BTK, szociológia II.). Én annyira nem élek a diákigazolvány adta lehetőségekkel. Leginkább csak az utazáshoz, valamint a fénymásoláshoz használom a TIK-ben. Alkalmanként a boltokban is igénybe veszem a diákra járó öt-tíz százalékos kedvezményeket, de ez tényleg nem túl gyakran fordul elő, mint ahogy az ital automatáknál is csak ritkán fizetek az igazolványommal. Ami pedig a tankönyv- és jegyzetvásárlást illeti, nekem jobban tetszett, amikor még könyvcsekk formájában jutottunk hozzá a támogatáshoz.
 
Szummer Gabriella (BTK, pszichológia III.). A diákigazolványt, ha a tömegközlekedési járműveken az ellenőrök elkérik, akkor felmutatom. Meg persze az internetezéshez is szükséges a TIK-ben. Emellett, ha látom egy üzletben, hogy kedvezmény jár rá, akkor azt is igénybe veszem. Vásárlásra nem igazán használom, csak fénymásoláshoz, na és a könyvek kölcsönzéséhez. Alapjában véve azt nem tartom rossz ötletnek, hogy a tankönyv- és jegyzettámogatás összege rákerült a diákra, de így sajnos csak egy helyen lehet azt beváltani.
 
Csató Krisztián István (TTK vegyész II.). Leginkább a TIK-ben tudom kihasználni a diákigazolvány nyújtotta lehetőségeket, például fénymásolásra, nyomtatásra vagy éppen a kávéautomatáknál. Emellett most már a jegyzettámogatást is a diákomra utalják, arról tudom levásárolni a jegyzetboltban. Az viszont eléggé nagy kötöttséget jelent, hogy csak ezen az egy helyen tudunk vele könyveket venni. Jó lenne, ha több cégnél, több üzletben lehetne fizetni városszerte az igazolványra feltöltött összeggel.
 
Ann K. Linde (ÁOK orvos IV.). Elsősorban a TIK-ben használom a diákigazolványomat. Főleg a számítógépeknél, valamint a fénymásoló- és a kávéautomatáknál. Emellett arra is, hogy igénybe vehessem a vonaton, villamoson, vagy például a Burger Kingben. A magyar diákigazolvány mellett nemzetközi, valamint svéd diákom is van. Otthon természetesen a svédet használom, amely ugyancsak jogosít kedvezményekre, például az utazáshoz, bár nem akkora mértékben, mint itt a magyar. Összességében elégedett vagyok az igazolvány nyújtotta lehetőségekkel.

 
Bezár