2022. június 26., vasárnap English version
Archívum  --  2007  --  16. szám - 2007. november 26.  --  Egyetemi élet
Vajda Júlia Liszt-díjas operaénekes és Blaho Attila dzsesszzongorista koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők november 26-án (hétfő) 19 órától az SZTE Aulában. A szervező az SZTE Kulturális Iroda.
 
Pünkösti Árpád: Az alsó fiók című könyvének bemutatóját tartják november 27-én (kedden) 16.30-tól a Somogyi Könyvtárban. A szerzővel Horváth Dezső beszélget.
 
Az Egyetemi Zenei Versenyre november 27-én (kedden) 18 órától kerül sor az SZTE Aulában. A szervező az SZTE Kulturális Iroda.
 
Az MTA Szegedi Biológiai Központjában november 28-án (szerdán) tudományos üléssel kezdődik a péntekig tartó Straub-napok rendezvénysorozata. Az esemény központi témája idén az embrionális őssejtekkel kapcsolatos kutatás a laboratóriumtól a betegágyig.
 
„A léttől a véleményig” címmel tartják Marosi Károly költő estjét november 28-án (szerdán) 18 órától a Korona Szálló nagytermében (Petőfi sgt. 4.). Beszélgetőtárs: Tatár Rózsa, közreműködik: Fogas Kati.
 
A Szegedi Művészklub estjét tartják november 29-én (csütörtökön) 17 órától a Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.). Vendégek: Pancsik Emília iparművész, Tarnai László költő. Közreműködik: Dálnoky Zsóka előadóművész, Polner Zoltán költő. Házigazda Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója.
 
Szincsok György: Menekülés című regényének bemutatóját tartják november 30-án  (pénteken) 18 órától a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.). A szerzővel beszélget: Szilasi László irodalomtörténész, egyetemi oktató.
 
Ránki György-emlékhangversenyt tartanak november 30-án (pénteken) 19 órától a Tanulmányi és Információs Központban. Közreműködik: az SZTE Zeneművészeti Kar Koncert-fúvószenekara.
Az orvosok és egészségügyi dolgozók, hallgatók és diákok hagyományos adventi szentmiséjét december 1-jén (szombaton) 17 órától tartják a Szent József jezsuita lelkészségen. A misét Somfai Béla celebrálja. A 75 éve elhunyt gróf Klebelsberg Kunóról, a szegedi egyetem felépítőjéről és megszervezőjéről is megemlékeznek. Közreműködik Gyimesi Kálmán operaénekes. A mise után fogadás lesz, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.
 
Bemutatkozik a Hét nap című szabadkai hetilap december 4-én (kedden)  16 órától a Millenniumi kávéházban. Vendég: Dudás Károly főszerkesztő. Házigazda: Kisimre Ferenc publicista.
 
Az Egyetemi Vers- és Prózamondó Versenyre december 4-én (kedden) 17 órától kerül sor az SZTE Aulában. A szervező az SZTE Kulturális Iroda.
 
Egészséges-e a természetes? címmel tart vitaindító előadást ifj. Duda Ernő, a Solvo elnök-vezérigazgatója december 4-én (kedden) 18 órától a JGYPK tanácstermében (Boldogasszony sgt. 6.) a Szkeptikus Társaság – Szegedi Szkeptikus Klub keretében.
 
Határon átnyúló regionális együttműködések az Európai Unióban: MAHHL városok (Maastricht, Aachen, Hasselt, Heerlen, Liege) együttműködése, Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió címmel rendez konferenciát december 6-án (csütörtökön) 10 órától a TIK-ben az SZTE ÁJTK Európa-tanulmányok Központ keretében működő Europe Direct Szeged európai uniós információs iroda.
 
A tánchagyomány: átadás és átvétel címmel rendez nemzetközi konferenciát az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke december 7-9. között (péntek-vasárnap).
 
A hollandiai munkavállalási lehetőségekről tartanak tájékoztatót december 10-én (hétfőn) 15 órától az SZTE ÁJTK kari társalgójában (Tisza L. krt. 54., III. emelet). Előadók: Ria Bosch és Cindy Sijmonsma, a EURES holland hálózatának szakértői. Az előadás nyelve angol, ezért csak angolul beszélők jelentkezését várják a szervezők, az EURES szegedi irodája, a DARMK Szegedi Kirendeltség és Szolgáltató Központ, valamint az SZTE ETK által működtetett Europe Direct Szeged iroda. Témakörök: élet- és munkakörülmények, álláskeresés, konkrét álláslehetőségek, felmerülő kérdések megválaszolása. Bővebb információ és jelentkezés: 62/544-135, iszekeres@eutk.u-szeged.hu.
Bezár