2022. május 21., szombat English version
Archívum  --  2007  --  16. szám - 2007. november 26.  --  Egyetemi élet
Szent-Györgyi napok tizennegyedszer
Tizennegyedik alkalommal szervezték meg a Szegedi Tudományegyetem egészségügyi képzéssel foglalkozó karai a Szent-Györgyi Napokat, amely az elmúlt évek során a régió jelentős posztgraduális továbbképzési rendezvényévé vált.
A háromnapos rendezvény részeként idén kardiológiai, gasztroenterológiai, szülészet-nőgyógyászati és onkológiai, valamint gyógyszerész-továbbképzéseket tartottak, amelyen nemcsak az egyetem munkatársai, hanem a térség más egészségügyi intézményeiben praktizáló szakemberek és háziorvosok is részt vettek. A továbbképzéseken évről évre növekvő számban jelennek meg az érdeklődők, idén mintegy 850 orvos és csaknem 350 gyógyszerész ismerkedett a szakmai újdonságokkal, s néhány héttel korábban pedig több mint háromszáz fogorvos részvételével rendeztek tudományos tanácskozást.
 
 
Ünnepi ülés a Tanulmányi és Információs Központban. Fotó: S. Cs.
 
A rendezvényhez kapcsolódóan negyedszerre szervezték meg a Richter Tudós Klubbot, amely központi témája korunk betegsége, a metabolikus szindróma, a kóros túlsúly, az ehhez kapcsolódó zsíranyagcsere-zavar, cukorbetegség és magas vérnyomás volt.
A program részeként a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tarott ünnepi ülésen adták át az orvos-, fogorvos- és gyógyszerésztudományi karok kitüntetéseit és jubileumi diplomáit.
F. J.
Bezár