2024. április 27., szombat English version
Archívum  --  2005  --  14. szám - 2005 szeptember 26.  --  Egyetemi élet
Díszdiploma-átadás az ÁJTK-n
Szeptember 19-én tartották a hagyományos, tanév eleji díszdiploma-átadó ünnepséget az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán. Arany, vas, illetve rubin díszdiplomát vehettek át azok, akik ötven, hatvanöt, illetőleg hetven éve végeztek egyetemünkön.
 
Petrik Erzsébet aranydiplomát vehetett át. Fotó Segesvári Csaba
 
Arany díszdiplomát tízen kaptak, vas diplomában három fő részesült, míg rubin díszdiplomát ketten vehettek át. Az SZTE ÁJTK újonnan átadott kari társalgójában megtartott első hivatalos ünnepélyen részt vett Szabó Gábor rektor, Szabó Imre, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, valamint Andrási Ádám, az ÁJTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke is.
A Himnusz eléneklését követően Szabó Gábor köszöntötte az ünnepelteket, majd Szabó Imre dékán mondott köszöntő beszédet. A kar vezetője arról beszélt, hogy egy ilyen díszdiploma-átadást nemcsak korban kell megérni, hanem teljesítményben is méltónak kell rá lenni. A jogászpálya összefonódik az igazságszolgáltatással – mutatott rá. Igazság és gazság között csupán egy i betű a különbség, de akik díszdiplomájukat kapják meg, egész életükben az igazságért álltak ki – hangsúlyozta Szabó Imre.
Andrási Ádám elmondta: neki mint a mai jogászhallgatók képviselőjének nagy örömöt és megtiszteltetést jelent, hogy ilyen szép, hosszú pályafutást a hátuk mögött tudó, s a mai ifjúság számára példát mutató jogászokkal, kollégákkal találkozhat, s őket köszöntheti. Ezt követően az SZTE ZFK hallgatóinak előadásban Schubert b-dúr vonós triója csendült fel, majd egyenként ismertették a díszdiplomában részesülők életpályáját, s átadták az okleveleket. Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult.
P. M. L.
Bezár