2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2005  --  14. szám - 2005 szeptember 26.  --  Egyetemi élet
Egy extrém sportfesztivál
Az ETR használatának még a gondolatától is megviselt, jobb sorsra érdemes hallgató éjfél előtt ott szobrozik a gép előtt arra várva, hogy ne csak az aerobikra kapjon helyet. De! Hiába kattint a másodperc törtrésze alatt, általában eleve elvesztett a meccs. Se ejtőernyőzés, se falmászás, se squash. Nincs mit tenni. Idén is kimarad a testnevelés. Úszni, meg futni mindenki tud, és a zenés ugribugri sem az a műfaj, ami növelné az adrenalint. A szerencsés kiválasztottak, akik bizonyára napokig edzettek a klaviatúra előtt, boldogan kelnek fel a gép mellől, a kevésbé szerencsések pedig vagy megveszik a tizenpárezer forint árú bérletet, vagy nem. Inkább az utóbbi. Mi marad az extrém sport rajongóinak? Local Hero, Sportsziget, nagyjából ennyi.
Az EHÖK már tavaly szervezkedett. Volt Egészségnapunk és Zöldnapunk, ami fontos és hasznos, de hiányzott valami kevésbé felelősségteljes címet viselő rendezvény. És láss csodát, végre az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat is úgy gondolta, nem árt, ha szórakozik egyet a diáksereg, ezért szeptember 16-a és 18-a között megrendezték az I. Szegedi Egyetemi és VSI Extrémsport-fesztivált. A szervezők három helyszínen - az újszegedi Kisstadionban, a Játékok Kertjében és a Sportcsarnokban várták az érdeklődőket.
Telegdy Gergely, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke elmondta: céljuk az volt, hogy igazán rendhagyó módon tegyék emlékezetessé a tanévkezdést. Kiemelte, igyekeznek hagyományt teremteni, és remélik, hogy az extrémsport-fesztivál az egyetem és a város egyik legszínvonalasabb és legnagyobb volumenű rendezvényévé nőheti ki magát a későbbiekben.
Szovics Zoltán, a Szeged Városi Sportigazgatóság helyettes vezetője hozzáfűzte, hogy amikor az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat megkereste őket a tervvel, örömmel csatlakoztak, hiszen a VSI már régóta gondolkodott egy ilyen jellegű fesztivál megszervezésén. A sportigazgatóság igyekezett olyan mozgáslehetőségeket biztosítani minden érdeklődőnek, ami a legjobban megfelelt neki. Volt paintball, bungeejumping, szumo pálya, rodeo-bika, gördeszka, görkorcsolya, vízifoci, mászófal, quad, sreetball, valamint fekvenyomó-, BMX- és skeetverseny.
Az egész napon át tartó sportprogramok mellett külön öröm, hogy helyet kaptak az egyetemi zenekarok is, így Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Suncity és a Bikini mellett fellépett többek között a Friday’s Dust, a tegyükfelhogy, a Libra, a Real Lies, a Tepsi Épség és a Támadaláma is.
Németh Tímea
Bezár