2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2005  --  5. szám - 2005 március 21.  --  Egyetemi élet

MÁRCIUS 20–24. KÖZÖTT AZ SZTE KÖZMűVELŐDÉSI TANSZÉKÉN rendezik a XIV. Országos Közművelődési Konferenciát. Az ünnepélyes megnyitót március 21-én (hétfőn) 11 órakor tartják a Közművelődési Tanszék Szilléri sugárút 12. szám alatti épületében. Beszédet mond többek között Vass Lajos, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára, a konferencia fővédnöke. A rendezvény elsősorban leendő közművelődési és kulturális szakembereknek szól, de szeretettel várják a téma iránt érdeklődő SZTE-s hallgatókat is. Részvételi díj: 4 napra 3500, 1 napra 1000 forint.
 
AZ SZTE EGYETEMI KÖNYVTÁRA AZ „ÉVFORDULÓS EMLÉKCSARNOK” című sorozat keretében március 21-én (hétfőn) 12 órakor a TIK Átriumában megnyitja következő kiállítását. A tárlat egyetemünk egykori professzorainak, Heller Erik jogásznak, Riesz Frigyes matematikusnak és Wagner Richárd klimatológusnak állít emléket. Megemlékező beszédet mond Totik Vilmos akadémikus, egyetemi tanár.
 
MÁRCIUS 21–23. KÖZÖTT (HÉTFŐ-SZERDA) SZEGED AD OTTHONT a XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvostudományi Szekciójának. A szekcióülésekre a keddi napon, 9 órától kerül sor.
 
MÁSODIK ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A SZEGEDI TAVASZI FESZTIVÁLT, melyre idén március 21. és 27. között kerül sor. A programsorozat helyszínei többek között a Belváros mozi, az Olasz Kulturális Központ, a Százszorszép Gyermekház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Vadaspark, a Pinceszínház, a Tisza Szálló, a Somogyi Könyvtár és a JATE Klub.
 
REGIONÁLIS ELEKTROFIZIOLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAMOT rendeznek a Tanulmányi és Információs Központban március 22-én (kedden) 14.30-tól 18.30-ig.
 
AZ ÁOK HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATA március 23–28. között (szerdától hétfőig) rendezi meg hagyományos Egyetemi Előkészítő Táborát középiskolások számára. A táborban biológia, fizika és kémia tárgyakból szerveznek oktatást, valamint a szociális munkás szakra jelentkezőknek tartanak előkészítőt. A tárgyakat egyetemi és középiskolai oktatók tartják. A tábor helye: Ortutay Gyula Általános és Középiskolai Kollégium, Boldogasszony sugárút 24-26.
 
ISMÉT MEGRENDEZI A HALLGATÓI SPORTNAPOT az ÁJTK HÖK Sportbizottsága. A „HAS” március 23-án (szerdán) 10 órától kezdődik az SZTE Sportközpontban, a kosárlabda-, foci-, tenisz-, asztalitenisz- és csocsóbajnokságokra március 22-éig lehet nevezni az ÁJTK HÖK Irodán.
 
AZ EGYETEMI ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÓ KREATÍV SZAKKÖRE ülésezik a TIK-ben március 23-án (szerdán) 16 és 20 óra között.
 
TEMESI MÁRIA WAGNER-ESTJÉT hallgathatják meg a zenebarátok március 23-án (szerdán) 19 órakor a Zeneművészeti Főiskolai Kar Fricsay Ferenc Termében. Zongorán közreműködik: Fellegi Ádám.
 
„SZEGED ESÉLYEI A XXI. SZÁZAD ELEJÉN” címmel rendez szakmai délutánt a Csongrád Megyei Kiskereskedelmi és Iparkamara március 24-én (csütörtökön) 14 órától a Novotel Hotelben (Maros u. 1.). Meghívott vendég: Lengyel Imre, az SZTE GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet intézetvezető egyetemi tanára. A szakmai délutánon egyebek mellett bemutatják Lengyel Imre és Rechnitzer János „Regionális gazdaságtan", valamint Lengyel Imre „Verseny és területi fejlődés: térségek versenyképessége Magyarországon” című, 2005 elején megjelent kötetét. A kötetlen beszélgetés során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a „Szegedi Tudományegyetem lehetőségei a tudásalapú helyi gazdaságfejlesztésben" címet viselő, az egyetem helyi és gazdaság- és vállalkozásfejlesztését előkészítő, Lengyel Imre irányításával jelenleg készülő elemzés főbb előzetes megállapításaiba is.
 
„IRÁNYTű AZ ETR-HEZ” címmel szervez általános tájékoztatót az SZTE EHÖK Rendezvényszervező Bizottsága március 24-én (csütörtökön) 18 órától a TIK Kongresszusi termében. A tájékoztatón Homor Géza, az SZTE oktatási igazgatója tart előadást az ETR-rel kapcsolatban, Demeter Éva, az SZTE Idegennyelvi Központjának vezetője a nem nyelvszakosok nyelvi képzésének lehetőségeiről beszél, majd pedig Szabó József, az SZTE Sportközpont vezetője az egyetemi testnevelés és sport, illetve a megváltozott „Testnevelés tanulmányi és vizsgaszabályzat” kérdésköréről szolgál információkkal. Kiemelt figyelmet kapnak azok a területek, ahol a legtöbb hibát követik el a hallgatók. A tájékoztató végén az előadók természetesen szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, felvetéseire. 
 
AZ SZTE ÉLELMISZERIPARI FŐISKOLAI KARÁN RENDEZIK március 29. és április 3. között az Élelmiszeripari Hallgatók Európai Egyesületének Konferenciáját. A konferenciára tíz országból mintegy harminc külföldi vendég érkezik. Március 30-án 11 órától Kovács Erzsébet, Soós József és Eszes Ferenc tart előadást a SZÉF Tanácstermében. Ugyanezen a napon, délután fél háromtól tartják a közgyűlés első részét, majd 18.30-kor a TIK-ben kerül sor az ünnepélyes megnyitóra (az SZTE ZFK hallgatói adnak hangversenyt). Március 31-én 14 órakor a SZÉF Tanácstermében folytatódik a közgyűlés, este 9-kor „Trade fair” – nemzeti termékek kóstolása a SZÉF kollégiumában. Április 1-jén, 18 órától tartják a közgyűlés harmadik felvonását.  
 
MÁRCIUS 29. ÉS ÁPRILIS 1. KÖZÖTT NETWORKSHOP 2005 címmel informatikai konferenciát rendeznek a TIK-ben.
 
BIBLIAÓRA AZ APOSTOLI HITVALLÁSRÓL (Az egyház keresztyén) a Szegedi Református Egyházi Gyülekezet szervezésében március 30-án (szerdán) 19.30-tól a Kálvin tér 2. szám alatt.

DSC_2793_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár