2024. május 1., szerda English version
Archívum  --  2005  --  7. szám - 2005. április 11.  --  Egyetemi élet
INDUL AZ EGYETEMI TAVASZ! Az ünnepélyes megnyitót az SZTE Aulájában tartják április 11-én (hétfőn) 18 órától. Az eseménysorozatot megnyitja: Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Ekkor kerül sor szombaton megrendezett a József Attila Szavalóverseny díjainak átadására is. Közreműködik a Szegedi Egyetemi Énekkar.
 
JÓZSEF ATTILA ÉLETÉRŐL ÉS KÖLTÉSZETÉRŐL tart előadást Dévai Kálmánné a Somogyi Könyvtár Könyvbarátok Klubjának rendezvényén április 11-én (hétfőn) 16 órakor a Tarjáni fiókkönyvtárban (Csorba u. 3.). Az összeállításban Antalffi Dóra mond verseket és Trabalka István ad elő megzenésített költeményeket. 
 
A SZEGEDI REFORMÁTUS EGYETEMI GYÜLEKEZET filmklubot rendez április 11-én (hétfőn) 19 órakor a Kálvin tér 2. szám alatt. Az „Ellenség a kapuknál” című filmet vetítik.
 
ÁPRILIS 12–14. KÖZÖTT RENDEZIK MEG a IX. Juhász Gyula Napokat. A rendezvénysorozat Juhász Gyula szobrának megkoszorúzásával indul a JGYTFK főépületében, április 12-én délben. Részletes program: www.egyetemifesztival.hu. Szintén ugyanezen a három napon kerül sor az V.
SZEFHE (Szegedi Egészségügyi Felsőoktatás Hallgatói Egyesület)-napokra is. „Három nap, ökörsütés, koncertek, paintball, vetélkedők, fesztivál-hangulat” – foglalják össze röviden a szervezők a várható programot. Részletes program: www.szefhe.hu.
 
A SZEXUALITÁS EZER ARCA címmel rendez konferenciát a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium április 12-én a TIK-ben. Az első két szekció (Feminizmus és szingliség, Vallások és a szexualitás) 10.30-tól 13.15-ig, a délutáni előadások (Prostitúció, illetve Nyelv, kommunikáció a párkapcsolatokban) 14.30-tól 17.15-ig tartanak
 
KARI SPORTNAPOT RENDEZ a BTK Hallgatói Önkormányzata április 13-án (szerdán) 9 órától. Ugyancsak szerdán, 10 órától a TTK-sok is Sportnapot tartanak, illetve Law-Fari Napot rendeznek a jogászok a Hattyas soron 12 órától.
 
A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR Pszichiátriai Klinika „Elme mater” című posztgraduális tudományos továbbképző programjának következő ülését április 13-án (szerdán) 14.30-kor tartják az Új klinikai tömb (Semmelweis u. 6.) földszinti tantermében. Az előadó ezúttal Csejtei Dezső egyetemi tanár, az MTA doktora (BTK Filozófiai Tanszék), a téma pedig „Tanatológia az egzisztenciálfilozófiákban".
 
BIBLIAÓRA AZ APOSTOLI HITVALLÁSRÓL (Bűnbocsánat) április 13-án (szerdán) 19:30-tól a Kálvin tér 2. szám alatt a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet szervezésében...
 
„JÓZSEF ATTILA ARCAI” címmel rendez tudományos konferenciát a BTK Modern Magyar Irodalmi Tanszéke április 14-én (csütörtökön) 10 órától az SZTE Aulájában. A délelőtti ülésszak témája: A mértékadó József Attila (előadók: Kulcsár-Szabó Ernő, Szőke György, Szigeti Lajos Sándor, Péter László, Lengyel András). A délutáni ülésszak (Az eszmélkedő József Attila) 15 órakor kezdődik. Ekkor Tverdota György, Bókay Antal, Veres András, Pór Péter, Bónus Tibor és Odorics Ferenc előadását hallgathatják meg az érdeklődők.  
 
AZ EURÓPA-TANULMÁNYOK KÖZPONT által szervezett „Integrációs klub" keretében április 14-én (csütörtökön) 17 órától Ferdinand Mayrhofer-Grünbüchel, az Osztrák Köztársaság magyarországi nagykövete tart előadást a Jogi Kar 211-es termében (Tisza Lajos körút 54.). Az előadás címe: Austria and the European Union - ten years after. A rendezvény nyelve angol, tolmácsolás nélkül.
 
„JÓZSEF ATTILA, A SZEGEDI DIÁK” címmel tart előadást április 14-én (csütörtökön) 17 órától a Somogyi Könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárában (Kossuth L. sgt. 69-71.) Kovács Miklós tanár.
 
A IV. SZEGEDI PSZICHOLÓGUS NAPOKAT rendezik április 16-17-én (szombat-vasárnap) a Tanulmányi és Információs Központban. A program szombaton és vasárnap is délelőtt 10-kor kezdődik. Előadást tart többek között a vietnámi Nguyen Luu Lan Anh, valamint Csabai Márta és Kovács Zoltán. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett műhelyek és filmvetítések színesítik a szakmai rendezvényt, illetve szombaton és vasárnap 11-től 18 óráig „Élő Könyvtár” lesz a TIK előterében. Ennek keretében például meleg vagy börtönviselt embereket lehet „kikölcsönözni” egy órára. Cél a jobb megismerés, a megértés, a sztereotípiák csökkentése. Részletes program: www.pszinapok.fw.hu.   
 
„J. R. R. TOLKIEN ÉS A SZÖVEG: JELENTÉS ÉS FORRÁSAI” címmel rendeznek tudományos konferenciát április 16-án (szombaton) 10 órától a SZAB Székházban. A tudományos összejövetelt a Magyar Tolkien Társaság, az SZTE Angol-amerikai Intézet és az SZTE Médiatudományi Tanszék szervezi.
 
„KÖZÉRTHETŐ CSOKOR A MATEMATIKA ÉRDEKESSÉGEIBŐL ÉS ALKALMAZÁSAIBÓL” címmel rendez előadássorozatot és kiállítást az SZTE TTK Matematikai Tanszékcsoportja április 16-án (szombaton) 10.30-tól. Helyszín: SZTE Bolyai Intézet (Aradi vértanúk tere 1.).
 
EGYETEMI BORVERSENYT rendez a Szent Vince borrend és az SZTE. Április 14-én csütörtökön 16 órától a héttagú zsűri Csongrád megyei termelőinek legjobb boraiból kiválasztja az egyetem borát. A rendezvényen az érdeklődők is megkóstolhatják a versenyben induló nedűket.

IMG_0087_DxO_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár