2018. június 20., szerda English version
Archívum  --  2005  --  6. szám - 2005. április 4.  --  Egyetemi élet
Felvételt hirdet a szakkollégium
A Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium olyan fiatalokból áll, akik a hagyományos egyetemi képzésnél többre vágynak, s egy társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelésére törekednek. Ennek érdekében a tagoknak lehetőséget biztosítanak érdeklődésüknek megfelelő kurzusok, előadások szervezésére a legkülönbözőbb témákban. Tevékenységeik sorában azonban a szakmai programok mellett a közösségépítés is fontos szereppel bír: a fiatalok rendszeresen szerveznek kirándulásokat, táborokat, valamint a tagok egy részének az egyetem férőhelyet is kínál a Hermann Ottó Kollégium „B” épületében.
A szakkollégium áprilisban tartja az esedékes éves felvételit, melyre olyan érdeklődő egyetemistákat várnak, akik szélesíteni szeretnék látókörüket, valamint szívesen vennének részt előadások, kurzusok szervezésében és egy vidám, nyitott közösség életében. A felvételi egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll, melyek nem elsősorban a szakmai tudást, hanem inkább a nyitottságot, tájékozottságot tesztelik. Felvételi lapok találhatók a Millenniumi Kávéházban, a TIK-ben, a Regionális és Alk. Gazdaságtan Tanszéken és a Szakkollégium irodájában (Feketesas u. 28 II/216.), illetve letölthetők a www.stud.u-szeged.hu/szttsz honlapon is. A lapokat április 18-ig lehet leadni az irodában vagy e-mailben a szttsz@stud.u-szeged.hu címen.
Aki közelebbről kíváncsi a közösség munkájára, az látogasson el arra a konferenciára, amelyre A szexualitás ezer arca címmel kerül sor április 12-én a TIK-ben. Neves előadók részvételével (Lányi András, Léderer Pál, Barát Erzsébet, Somfai Béla) olyan témák kerülnek majd szóba, mint: a feminizmus és a szingli életmód, a párkapcsolatok kommunikációs vetülete, a prostitúció kérdése, illetve a különböző vallások szexualitáshoz kötődő nézetei.

DSC_6676_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Legújabb híreink

Rendezvénynaptár *

 • Test
  június 18. - június 25.
 • Oktatási Igazgatóság értekezlete
  június 20.
 • FlyTeam tanfolyam
  június 20.
 • Előadás: Characterization and Quantification of Antiaromaticity, Aromaticity, „Quasi-„ and „Y-Aromaticity” on the magnetic criterion
  június 20.
 • FlyTeam tanfolyam
  június 21.

Gyorslinkek

Bezár