2015. augusztus 1., szombat English version
Archívum  --  2005  --  6. szám - 2005. április 4.  --  Egyetemi élet
Hódmezővásárhely a Legaktívabb eMagyarország Klub
Rövid, alig háromnegyed éves hivatalos működése után az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a ’Legkreatívabb eMagyarország Klub’ elismerésben részesítette a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karának Kollégiumában működő klubot. Az eMagyarország klubok célja az információs társadalom népszerűsítése, az információs technikák megismertetése, a magyar információs kultúra tágítása, közösségteremtés. A 9 millió forintos költségvetéssel felszerelt hódmezővásárhelyi klubban helyet kapott 7 multimédiás számítógép, szkenner, CD-író, digitális fényképezőgép, színes nyomtató, amelyek mind a hallgatók rendelkezésére állnak és egy egyszeri és ingyenes regisztrációt követően térítésmentesen használhatóak. A modern info-kommunikációs eszközök mellett a klubokban napilapokkal, hetilapokkal, folyóiratokkal és szakkönyvekkel ellátott olvasósarok segíti a hallgatókat kikapcsolódását. Nem utolsó sorban pedig érdekes programokkal próbálnak kisebb-nagyobb csoportokat összekovácsolni. A Főiskolai Karon ez úgy tűnik sikerrel járt, hiszen Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter mindkét főiskolás klubvezetőnek, Barna Karmennak és Szurovecz Rolandnak Budapesten személyesen adta át a ’Legkreatívabb eMagyarország Klub’ elismerő oklevelet.
És hogy többek között mi várta, várja a Főiskolai Kar Kollégiumának eMagyarország klubjába betérőket? Íme néhány program: Minden héten egy nap a filmeseké. A film után egy szakértő tart előadást a készítéséről. A Világjárók Klubja idén indult az alaszkai expedícióval. Különböző népek kultúráit mutatják be filmesek, túrázók, utazók. Meghívást kapnak hírességek, érdekes emberek. Tartott már például előadást a „PUMA” Harcászati Repülőszázad parancsnoka, Lóránt Demeter filmes. Persze egy tea, vagy üdítő mellett lehet hálóba kötve játszani is. De volt már grill-party is.
Mindent egybe vetve a kar eKlubja a csendes, nagy felhajtás nélküli megnyitója után néhány hónappal, mint azt az elismerés is igazolja, a felsőoktatási intézményekben működő többi klub számára követendő példaként áll.

Tart5_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Legújabb híreink

Rendezvénynaptár *

 • STARTPLEINAIR 2015 Nemzetközi Alkotótelep Zárókiállítás
  július 23. - szeptember 13.
 • VIII. Lótusz napok
  augusztus 01. - augusztus 02.
 • Lótusz Napok a szegedi Füvészkertben
  augusztus 01.
 • Jelentkezési határidő egészségtudományi szaknyelvi képzésekre
  augusztus 03.
 • Az anyagi kultúra és a társadalom változása az Alföldön című tudományos konferencia a 80 éves Juhász Antal tiszteletére
  augusztus 06. - augusztus 07.

Gyorslinkek

Bezár