2015. október 7., szerda English version
Archívum  --  2005  --  6. szám - 2005. április 4.  --  Egyetemi élet
Megválasztották az EHÖK új tisztségviselőit
A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata választmányi ülést tartott 2005. március 24-én a Tanulmányi és Információs Központban. Az öszszejövetelen a tizenegy kar 32 képviselője vett részt, ahol többek között az EHÖK Alapszabályának módosításáról is szavaztak a jelenlévők.
Telegdy Gergely EHÖK elnök beszámolójával vette kezdetét az ülés. Az elnök ismertette az elmúlt egy hónap legfőbb törekvéseit, melyek közül kiemelte a Tanulmányi és Információs Központban tervezett regisztrációs díj bevezetése elleni lépéseket. A könyvtár szolgáltatásait a hallgatók félévente 2000 forint befizetése után vehették volna igénybe, végül a javaslatot sem az EHÖK sem az egyetem vezetősége nem támogatta.
Az elnök után az öt bizottsági elnök is megtartotta beszámolóját. Sorrendben: Hájas Máté, a Felügyelő Bizottság elnöke, Fedor Péter Mózes, a Külügyi és EU integrációs Bizottság elnöke, Hertlik Balázs mint leköszönő Rendezvényszervező és Marketing bizottsági elnök, Nagy Zoltán Péter, a Kulturális Bizottság elnöke, és – a szintén leköszönő – kommunikációs és információs elnök, Török Márk.
A testület tagjai döntöttek az EHÖK alapszabályának módosításáról: döntöttek a vezetőségi tanács és az elnökségi póttagok intézményének létrehozásáról. Módosultak a bizottsági ügyrendek is, így már nem a választmány, hanem az elnökség választja meg az EHÖK bizottságok elnökeit.
Két bizottság neve is megváltozott: a Rendezvényszervező és Marketing Bizottság ezután csak Rendezvényszervező Bizottságként fog működni, marketing része pedig a Marketing és Kommunikációs Bizottság hatáskörébe került.
A választmányi ülés végeztével az EHÖK Elnöksége folytatta munkáját, a bizottsági elnöki pozíciók betöltésére pályázókra adták le voksaikat. A Kulturális Bizottság elnöki pozíciójára Beznóczky Antal János (BTK), és Nagy Zoltán Péter (JGYTFK), a Külügyi és EU Integrációs bizottság elnöki tisztségére Fedor Péter Mózes (BTK), és Karai Gábor (SZÉF) volt a két-két jelölt.
A Jogi Bizottság esetében Pozsonyi Norbert (ÁJTK), a Marketing és Kommunikációs Bizottságnál Zelena András (BTK), a Rendezvényszervező Bizottságnál pedig Gábor Tamás (GTK) nyújtotta be pályázatát. Utóbbi három jelölt elnyerte az elnökség támogatását. A Kulturális Bizottság elnöke Beznóczky Antal János, a Külügyi és EU Integrációs bizottság elnöke Karai Gábor lett.

P1250119_230x172.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Legújabb híreink

Rendezvénynaptár *

 • Dante 750 - Kiállítás
  szeptember 30. - október 16.
 • Ringstrasse... - Osztrák Kiállítás
  szeptember 30. - október 16.
 • Őszi Kulturális Fesztivál - Olasz Attila festőművész "Az illúzió születése" című kiállítása
  október 02. - október 12.
 • Fulbright ösztöndíj pályázat határideje
  október 07.
 • Felkészülés a sikeres vizsgaidőszakra workshop
  október 07.

Gyorslinkek

Bezár