2024. április 23., kedd English version

Archívum  --  2009  --  6. szám - 2009. április 6.  --  Egyetemi élet
Egyetemi élet
Ti­zen­nyol­ca­dik al­ka­lom­mal ren­dez­ték meg az Or­szá­gos Köz­mű­ve­lő­dé­si Kon­fe­ren­ci­át (KMK) a Ju­hász Gyu­la Pe­da­gó­gus­kép­ző Kar andragó­gia sza­kos hall­ga­tói már­ci­us 31. és áp­ri­lis 2. kö­zött. A ren­dez­vé­nyen részt ve­vők ne­ves kul­tu­rá­lis szak­em­be­rek­kel ta­lál­koz­hat­tak, es­tén­ként pe­dig ter­mé­sze­te­sen szó­ra­koz­ta­tó for­má­ban is­mer­ked­het­tek egy­más­sal.
Címkék: Egyetemi élet
Az SZTE Ju­hász Gyu­la Pe­da­gó­gus­kép­ző Ka­rán 18. al­ka­lom­mal meg­ren­de­zett Or­szá­gos Köz­mű­ve­lő­dé­si Kon­fe­ren­cia el­ső nap­ján kö­szönt­het­ték a részt­ve­vők a nép­sze­rű „Be­ug­ró” cí­mű mű­sor sztár­ja­it, köz­tük a já­ték­mes­ter Novák Pé­tert, aki még egy elő­adás­sal is ké­szült, amely­ben az or­szág ve­ze­tő kul­tu­rá­lis por­tál­já­ról és a „fenn­tart­ha­tó szel­le­mi fej­lő­dés­ről” be­szélt.
Címkék: Egyetemi élet
A ta­va­lyi­nál csak­nem 25 szá­za­lék­kal töb­ben, 17 619-an je­lent­kez­tek a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem­re, ez­zel is­mét az SZTE a leg­nép­sze­rűbb vi­dé­ki fel­ső­ok­ta­tá­si in­téz­mény, s az or­szá­gos össze­ve­tés­ben is – a jó­val na­gyobb von­zás­kör­zet­tel bí­ró EL­TE mö­gött – a má­so­dik. A fel­vé­te­li­zők össz­lét­szá­ma je­len­tő­sen emel­ke­dett, szep­tem­ber­től 127 500-an kí­ván­nak to­vább­ta­nul­ni va­la­me­lyik egye­te­men vagy fő­is­ko­lán. A leg­nép­szerűbbek a gaz­da­ság­tu­do­má­nyi és műsza­ki kép­zé­sek vol­tak, s a kom­mu­ni­ká­ci­ót is so­kan vá­lasz­tot­ták.
Címkék: Egyetemi élet
Ha­tod­szor ren­dez­te meg ösz­tön­díj-kon­fe­ren­ci­á­ját a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem Sófi Jó­zsef a Sze­ge­di Te­het­sé­ge­kért Ala­pít­vány már­ci­us 25-én. A ren­dez­vé­nyen hall­ga­tói és dok­toran­dusz ka­te­gó­ri­á­ban ös­­sze­sen ti­zen­nyolc bi­o­ló­gus­hall­ga­tó adott elő ku­ta­tá­si ered­mé­nye­i­ről. A ka­te­gó­ri­ák két leg­jobb­ját 100-100 ezer fo­rin­tos ösz­tön­díj­jal ju­tal­maz­ta az ala­pít­vány ku­ra­tó­ri­u­ma.
Címkék: Egyetemi élet
Ti­zen­egye­dik al­ka­lom­mal ren­dez­ték meg már­ci­us 25. és 28. kö­zött az Egye­te­mis­ták Nem­zet­kö­zi Kul­tu­rá­lis Fesz­ti­vál­ját, me­lyet fran­cia ne­vé­ből (Festival de the­atre uni­ver­si­taire fran­coph­o­ne) ere­dő­en FTUF-ként em­le­get­nek. A fran­cia nyel­vű, in­gye­nes elő­adá­so­kat idén is a JATE Klub­ban mu­tat­ták be.
Címkék: Egyetemi élet
Áp­ri­lis 1-jén Kar­ri­er Iro­da nyílt az SZTE Gaz­da­ság­tu­do­má­nyi Kar Kál­vá­ria su­gár­úti épü­le­té­ben.
2009. május 16.
Ismét indul a hall­ga­tói cse­re­prog­ram.
Címkék: Egyetemi élet
Egy­ko­ri hall­ga­tó­já­ra em­lé­ke­zik a sze­ge­di egye­tem.
Címkék: Egyetemi élet
Meg­an­­nyi kér­dés az eu­ró­pai in­teg­rá­ci­ó­ról.
Címkék: Egyetemi élet

szgep_230x154.png

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK 

Bezár